çiçek ara sepet

Dünyanın En Güzel 5 Çiçeği

 

Dünyanın en güzel çiçeği sizce hangisi? Bütün çiçekler güzeldir ve hayatımızın her alanında yer alırlar. Doğum günleri, cenazeler, düğün, mezuniyet vb. günler için sıklıkla seçilirler. 

Dünya'nın en güzel gülleri ve çiçekleri aşağıdaki gibidir:

  • GÜL

Tabiki listemizin en başında bir klasik olan gül var. Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir. Tutku ve romantizmi temsil eden bu harika çiçek, aynı zamanda cesaretin de sembolüdür. Ancak rengine göre anlamı değişiklik gösterir. Örneğin beyaz gül, masumiyeti ve saflığı temsil ederken pembe renkli gül, zarafetin simgesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

                                   

Gül seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz.

  • LALE

Zambakgillerdendir. Ana yurdu Asya'dır. Lale çiçeğinin ortaya çıkışına dair birçok hikaye bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından 16.yy da Hollanda Kralı'na gönderilen laleler kısa zaman içerisinde Hollanda başta olmak üzere tüm Avrupa'yı hayran bırakmıştır.

 

                                  

                                                                  Lale buketlerimizi inceleyebilirsiniz.

  • ORTANCA

Genellikle bahçe süslemesinde kullanılan ortancaları gelin buketinde ve tacında da görebilmekteyiz. Ana yurdu Japonya 'dır. Hydrangeaceae familyasındandır. Bilinen 80 kadar türü yetiştiriliyor. Boyu en fazla 3 metreye kadar çıkar. Rengi tohumuyla alakalı değildir. Ortanca, toprağındaki maddeye göre renk değiştiren ilginç bir bitkidir.

 

       

 

  • GALA (CALLA LİLY)

Çekici bir güzelliği vardır. Gala çiçeği, Araceae familyasındandır. Latince ismi Calla Lily'dir. Gelin çiçeğinin en güzel örneğidir. Zehirli bir bitki türüdür. Çiçek kısmı ve yaprakları yendiği zaman hayvanları ve çocukları öldürebilecek zehir taşır.

 

                                    

 

  • ORKİDE

Geçmişten günümüze zerafetin, güzelliğin en iyi örneğidir. Salepgiller familyasındandır. Farklı renleri olsada daha çok beyaz ve mor rengine sıklıkça rastlamaktayız. Orkide, dayanıklı ve kalıcı bir bitkidir.

 

                                  

                                                        Orkide çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Dünyanın en güzel çiçeği söz konusu olduğunda herkesin aklına farklı çeşitler gelir. Yeryüzünde birçok farklı çiçek vardır. Güller, menekşeler, şakayıklar, ortancalar, orkideler ve çok daha fazlası… Tabii durum böyleyken dünyanın en güzel gülleri ve çiçekleri ile söylenecek çok fazla söz olacaktır. 

Diğer yandan bu çiçeğin hangisi olduğu, kişiden kişiye göre değişebilen göreceli bir çıkarımdır. Örneğin; annenizin en sevdiği çiçek taze papatya olabilir, sizin ise kırmızı güllerdir. Bu karar, yaşadıklarınıza ve zevklerinize göre değişebilir. Bir çiçekle anılarınız bile bu değişime etkendir. Genel olarak kabul gören ve insanların aklına ilk gelen çiçek ise güldür. 

Dünyanın En Güzel Çiçeği Nasıl Seçilir?

Sevdiklerinizi mutlu etmek için özel günlerde onlara hediye olarak dünyanın en güzel çiçeği verilebilir. Ancak her çiçeğin farklı bir anlamı olduğunu unutmayın. Bu nedenle seçiminizi yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekebilir:

  • Kime çiçek alıyorsunuz? Sonuçta annenize alacağınızla sevgilinize hediye edeceğiniz çiçek farklıdır.
  • Özel bir gün için mi çiçek seçiyorsunuz? Eğer ki cevabınız evetse, günün anlamını ifade eden bir çiçek almalısınız.
  • Aldığınız çiçek kadar renginin de duygularınızı belli etmesi gerekir.
  • Çiçeklerin güzel bir sunumla hazırlanmasına özen göstermelisiniz. Bu, karşınızdaki kişiyi ne kadar önemsediğinizi gösterir.

Yukarıdakilere dikkat ederek en güzel çiçek, karşınızdaki kişiyi mutlu eder. Özel gün dışında sadece içinizden geldiği için bir çiçek hediye edebilirsiniz. 

Dünyanın En Güzel Aşk Çiçekleri Hangileridir?

Aşk, bu dünyanın en güzel duygusudur. Size, heyecan, korku, sevinç gibi birçok duyguyu beraberinde getirir. Böylesine güzel bir duyguyu ifade etmek, dünyanın en güzel aşk çiçekleri ile mümkündür. Seçeceğiniz çiçekler, aşkın temsili olan kırmızı renkte olabilirken beyazın saflığı da mükemmel bir tercih olacaktır. Sizin de aşkınızı göstereceğiniz çiçeklerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Gül: Aşkın en yalın halini anlatan çiçektir. Sevginin ve tutkunun sembolüdür.
  • Şakayık: En güzel anlamına gelen bu çiçek, aşkınızı yansıtır.
  • Lale: Renklerine göre laleler, sadakati ve aşkı temsil eder.
  • Karanfil: Karşınızdaki insana olan hayranlığın sembolüdür. Kişiye derinden sevgi ve şefkat duyduğunuzu gösterir.
  • Orkide: Sevgiyi, saflığı en güçlü şekilde ifade eden çiçektir.
  • Menekşe: Sadakatin ve güçlü bir aşkın temsilcisidir.

Yukarıdaki çiçekler ile aşkınızı yansıtmanız mümkündür. Sevgilinize veya eşinize aldığınız bir buket şakayık, kırmızı gül gibi çiçeklerle onu çok mutlu edebilirsiniz. Aşık olduğunuz kişiye duygularınızı göstermek, bazen bu kadar kolaydır. Çiçeğinizi hemen alarak ruh eşinizin sizin için ne kadar değerli olduğunu hemen gösterin. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama