Ribbon olarak en keyif aldığımız şeylerden biri de özel lansmanlarda etkinliğin temasından esinlenerek hazırladığımız çiçek workshopları…
Konuklarla birlikte yaratıcı tasarımlarımızı şekillendirmek, herkesin kendi imzası gibi farklı güzellikler meydana getirmesi bizi oldukça etkiliyor ve ilham veriyor.
Çok yakında Etiler’e taşınan yeni stüdyomuzda da gerçekleştireceğimiz çeşitli workshoplar için de ayrı bir heyecan içerisindeyiz ve sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.
Dün akşam gerçekleşen son katıldığımız etkinlik The Ritz Cartlon İstanbul misafirlerine sunulmak üzere hazırlanan “Lavender Rose” çay karışımının Nobu İstanbul Suite’te gerçekleşen özel lansmanı oldu.
House of Waris ‘in Ritz Cartlon İstanbul için özel olarak harmanladığı çay karışımının içerisindeki gül ve lavanta çiçeklerinden esinlenerek Japon çiçek düzenleme sanatı İkebana felsefesiyle çiçek tasarımları hazırlandı.
Buse Üçer’in hazırladığı ikebana çiçek tasarımında Hande Ceramic Stüdyo tarafından Ribbon için tasarlanan yeni vazo koleksiyonumuzun bir parçası kullanıldı. Vazo koleksiyonumuz çok kısa bir süre sonra web sitemizde satışa çıkıyor olacak…
Bu özel lansmanda çiçeklerimizi hazırlarken benimsediğimiz Japon çiçek düzenleme felsefesi İkebana’dan sizlere biraz bahsetmek istiyoruz.
“Yaşayan çiçekler” veya ‘’çiçeklerin hali’’ anlamına gelen bu felsefe, çiçeğin doğadan alınıp çeşitli mekanlarda büyüklü, küçüklü boylarda yaşatmak olarak tanımlanabilir. Çiçeği yaşatırken beynimizin ve ruhumuzun bir sentezi sonucu ortaya bir sanat çıktığına inanılır. İkebana, maddiyat ve maneviyatı dengelemek anlamına da gelir.
Minimalist düzenlemelerden oluşan bu felsefe, zamanda çağdaş ve dekoratif tasarımlarda hayat bulmuştur. Pek çok farklı stilde karşımıza çıkabilir. Vazo, tepsi, çanak gibi metaryellerin içerisine çiçekler simetrik şekilde yerleştirilerek oluşturulur.
İkebana çiçek düzenleme sanatı temelde iki farklı stilde görülmektedir. Bu stiller dikey ve yatay ikebana’dır.
Dikey İkebana
Yedi daldan oluşan bir stile sahiptir. Genellikle tabiatın güzelliğini işaret eder. Eklenen dallar dağları, ırmakları, vadileri vs. temsil eder. Geçmişte bu stil rahip ve aristokratlar tarafından kullanılmaktaydı. Kullanılan bitki veya çiçeği kendi varlığını sürdürmesi amaçlanarak dizayn edilir.
Yatay İkebana
Bu stilde genellikle üçlemeler yer alır. Anne, baba, çocuk veya dünya, tanrı, insan sembolü üzerine gidilir. Bu düzenlemede doğada görünenlerin üzerine yaratıcılık da eklenerek bir sanat eseri ortaya çıkar. Bu tasarımları hazırlarken çiçeklerin renkleri ve kokularıyla ruhani olarak dinlenildiğine inanıldığından bir çeşit terapi olduğu düşünülür.