çiçek ara sepet

Yenilebilir Çiçekler

 

Hayatı güzelleştiren, hemen herkese ilham kaynağı olan çiçeklerin yalnızca görünümüyle meşhur olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Farklı türlerde çok sayıda çiçek, yeme-içme alanında da oldukça yaygın bir kullanıma sahip. Bazısı şifalandırıcı özellikte, bazısı ise lezzetli bir tamamlayıcı olan yenilebilir çiçekleri sizler için mercek altına aldık.

Karanfil

Çiğ olarak tüketmek de dahil olmak üzere karanfil, şarap ve benzeri alkollü içkilerin içine katılarak zengin bir sunum elde ediliyor. Sağlık açısından da önemli bir rol üstlenen karanfilin diş ağrısına birebir olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Bunun dışında bağışıklığımızı kuvvetlendirir ve kemiklerimizi sağlamlaştırır. Hint Mutfağı’nda önemli bir yere sahip karanfilleri, yemeklerinize zengin bir aroma katmak için kullanabilirsiniz.

Gül

Reçeli ve marmeladıyla kahvaltı sofralarımıza farklılık katan gül reçelini hepimiz biliriz. Kurutularak baharatı da elde edilen güller, başta stres ve kaygıyı azaltmasının yanı sıra çok sayıda faydaya sahip.

Kabak Çiçeği

Başta A,B ve C vitaminleri olmak üzere vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir çiçek türü olan Kabak Çiçeği, çiğ olarak salatalara eklenebilir ya da içi doldurularak dolması yapılabilir. İçeriğindeki potasyum, magnezyum, fosfor, nişasta, demir, bakır, folat ve çinko ile sağlık açısından değerlidir.

Menekşe

Özellikle pastacılık sektöründe yaygın bir kullanıma sahip olan menekşeler, hafif ve fresh aromasıyla tatlılara hoş bir lezzet katar. Çiğ olarak salatalara da konulabilir. Baş ağrısını, bazı cilt problemlerini ve idrar yolları enfeksiyonlarını tedavi edici özelliği vardır.

Kuşburnu

Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu, çayı ve marmeladı ile en çok tercih edilen yenilebilir çiçeklerden biridir. Kuşburnu çayı ile şişkinlik, hazımsızlık, enfeksiyon gibi şikayetlerinizi giderebilir ve soğuk algınlığı durumlarında da faydalanabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama