Yaşam alanlarımızı güzelleştireni ayrı bir renk katan önemli detaylardan biri de bitkileridir. Evlerimizde yer vereceğimiz bitkiler ile mekanı hem görsel açıdan hem de sağlık açısından daha yaşanır kılabiliriz. Bu bitkiler evin içerisindeki temiz ve kirli havayı dengeler. Evinizde salon bitkilerine yer vermeden önce, ne tür bitkiler olduklarını ve nasıl bakım yapılması gerektiği gibi sorulara cevap bulmanız gerekecektir.
Örneğin bitkileriniz için en ideal saksı ölçüsü 12-18 cm oranlarında olanlardır. Eğer çok farklı veya özel bir bitki değilse sulama sistemi tüm salon bitkilerinde aynıdır. Kışın haftada bir kez sulamanız yeterli iken, yazın sıcak havalardan dolayı bu sayıyı ikiye çıkarmanız yararlı olacaktır.
İşte sizin için derlediğimiz en popüler salon bitkileri…
Aşk Merdiveni
Küçük saksı bitkilerinden biri olan aşk merdiveni, koyacağınız alanda zamanla yayılım gösterecek ve yaprakları sarkacaktır. Normal, ortalama düzeyde güneş ışığı onlar için yeterlidir.
Yuka Çiçeği
Oldukça dayanıklı olan Yuka Çiçeğini salonunuzun bir köşesinde geniş bir saksıda yetiştirebilirsiniz. Bol bol oksijen üreterek evin havasını temizleyen bu bitki suyu depolayarak kullanır. Kuru da bırakmayarak zaman zaman sulamak yeterli olacaktır.
Aloe Vera
Şifalı bir salon bitkisi olan Aloe Veralar, birçok yara veya yanık durumlarında imdadınıza koşar. Güneş alan bir pencere önünde bakılması tavsiye edilir.
Difenbahya
Oldukça az bakıma ihtiyaç duyan bu bitki, alacalı ve geniş yaprakları ile dikkat çeker. Nemli ortamları seven bu bitkinin bulunduğu ortamın 15 derece ve üzeri olmasına özen göstermelisiniz.
Dua Çiçeği
Damarlı yaprakları ile geceleri dua ediyormuş izlenimi veren bu bitki, orta derecede dolaylı olarak güneş ışığını sever. Islak veya kuru olmayan, nemli toprakta bakılmalıdır.
Paşa Kılıcı / Kılıç Çiçeği
Paşa kılıcını bu kadar popüler kılan özelliği yapraklarının uzunluğu bir metreyi geçerse ve çiçeğini açarsa ev alınacağına dair bir inancı barındırmasıdır. Susuzluğa ve hava koşullarına dayanıklı, sağlam bir bitki olan paşa kılıcı aydınlık yerleri sever.
Devetabanı
Devetabanı aydınlık mekanları oldukça sever. Nemli ortamlarda sağlıklı gelişen bu bitki, kumlu bahçe toprağı sever.