çiçek ara sepet

Ribbon Flowers'ın Ev Bitkisi Önerileri

Ribbon Flowers'ın Ev Bitkisi Önerileri: 

Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz ev ve ofislerimizin havasını değiştirmek ve dekoratif bir görüntü katmak için bitkilerden yararlanabiliriz. Kimi büyüleyici yapraklarıyla yaşam alanlarımıza güzellik katarken kimi bitkiler de evimizin havasını temizler. Hangi bitkiyi tercih edebilirsiniz bakımlarına ve özelliklerine göre hangisi size daha uygun bu yazımızda bulabilirsiniz. 

 

  • Aloe Vera (Aloe Barbadensis) :

Şifalı bitkiler cinsinden gelen Aloe Vera bitkisi yapısında bulunan vitamin, mineral ve enzimler sayesinde şifa kaynağı olmasının yanısıra; dört mevsim yeşil, kenarları tırtıklı muhteşem dekoratif yapraklarıyla yaşam alanlarınıza ferahlık katacaktır.  

Bakımı: Gün ışığı alan mekanlarda daha kolay gelişme fırsatı bulan Aloe Vera'nın bulunduğu ortam sıcaklığının en az 10-15 derece olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Rüzgar akımlarından da korunması gerekmektedir. Her gün sulama gerektirmeyen bitki toprağın nemini kontrol ederek tamamen kuruduğunda sulanmalıdır. Kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise haftada en az iki kere sulamanız yeterli olacaktır.

 

                                                                                                     aloe vera bitkisi

                                                                                           Aloe Vera ve Benzeri Bitkileri Satın Almak İçin Tıklayın.

 

 

  • Minyatür Mandalina Ağacı (Citrofortunella Microcarpa): 

Mis gibi kokan çiçekleri , dekoratif görünümüyle bir süs bitkisi, meyveleriyle ise minik bir ağaç olan kalamondin doğanın güzelliğini yaşam alanlarınıza taşıyarak mükemmel bir görsel ziyafet katabilir. Yılda bir kaç defa çiçeklenen ve meyve veren bitki son yıllarda iç mekan dekorlarında kullanımı artan bir süs bitkisidir. 

Bakımı: Doğrudan güneş ışığını sevmeyen süs mandalinası  için en uygun ortam ışık alan , iyi aydınlatılmış hafif gölgeli alanlardır. Bu bitkinin sulaması genel olarak bitki kurumaya yakın olmalıdır. Yaz aylarında haftada 1-2 , kışın en az 10 günde bir sulanmalıdır. Aşırı sulamak yaprakların sararmasına sebep olacaktır. 

 

                                                                                             mandalina ağacı bitkisi, süs mandalinası

                                                                                                                        Mandalina Ağacı Bitkisini

 

 

  • Bonsai : 

Bonsai bir bitki türü değil, Yaşayan ağaçlara duyulan saygıyı anlatan bir sanattır. Bir çok ağaç türü Bonsai formunu alabilir.  Felsefesi hayat döngüsü içinde yer edinebilmenin yolu, büyüme ve gelişim ile ilişkilendirilen Bonsailer aynı zamanda insan ve cennet arasındaki uyumu da betimler. Çünkü bu bitkiler cennete uzanan yeşil bir merdiven olarak ifade edilir. Hayat döngüsünde size katkıda bulunan insanlar için muhteşem bir hediye seçeneğidir. Bir çok farklı çeşit ve formuyla yaşam alanlarınıza huzurlu bir alana çevirebilir.

Bakımı: Bitkinin bakımı için en önemli şey budamadır. Geçiş mevsimlerinde budama yapılmalıdır. Karanlık ortamları sevmeyen Bonsailer direkt güneş ışığı da görmemelidir. Sonbahardan önce yaprak döken bitkilerin saksı değişimi yapılmalıdır. Su miktarı toprağın nemine göre belirlenmelidir. Sıcak havalarda gün aşırı, kış aylarında 2 günde bir sulama yapılmalıdır.

 

                                                                                                      bonzai, bonsai, farklı bonzai türleri

                                                                                            Bonsai Tarzında Farklı Bitkilere Gözatmak İçin Tıklayın.

 

 

  • Çin Para Bitkisi (Pilea Peperomioides):

Son yılların en favori iç mekan bitkilerinden olan Pilea Pankeke benzeyen gösterişli yaprakları ile yaşam alanlarınızdaki en  havalı bitki olabilir. 

Bakımı: Bakımı oldukça kolay olan Pilea bitkisi direkt güneş ışığından hoşlanmaz fakat aydınlık yerlerde muhafaza edilmelidir. Toprağın nemli tutulması bitki için yeterlidir.

 

                                                                                                       pilea bitkisi, pilea

                                                                                     Pilea Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.

 

 

  • Bambu (Bambusoideae):

Doğada bulunan enerji elementlerini harekete geçirerek dengelediğine ve huzur getirdiğine inanılan bambu, şansın ve dayanıklılığın simgesidir. Aynı zamanda egzotik görüntüsüytle yaşam alanlarınıza dekoratif bir esinti katar. Şans ve huzur getirmesi için sevdiklerinize hediye edebileceğiniz müthiş bir hediye alternatifidir. 

Bakımı: Aydınlık oratmları seven bambular güneş ışığına ihtiyaç duyar, ev veya ofidlerimizdeki aydınlatıcılardan da faydalanabilirler. Hava akımından ve rüzgardan korunmalıdır. Boyuna göre bir saksıya ekilmeli ve ortamın sıcaklığına göre su verilmelidir. Yaprakları ve kamışına su püskürtebilirsiniz.

 

                                                                                                              bambu bitkisi, bamboo

                                                                                        Bambu Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.

       

 

  • Areka Palmiyesi (Dypsis Lutescens): 

Areka bitkisi bulunduğu ortama kolay adapte olabilen, havadaki toksinleri ve karbondioksiti temizleyen ve sağlık için zararlı maddeleri ortamdan arındırarak oksijen oranını arttıran bir bitkidir. Şemsiye gibi açılan yaprakları, asil, zarif aynı zamanda gösterişli duruşu ile iç mekanlarınıza şık bir hava katar.

 Bakımı: Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gereken Areka bitkisi kararında yapılan sulamalar gelişimi için faydalıdır. Toğrağın nemine göre yaz aylarında haftada iki, kış aylarında ise haftada 1 kez sulama yapılmalıdır. Bitkinin bakımında budama da önemli bir rol oynar. Solan yapraklar kendilerini tazelemeleri için makasla budanmalıdır.

 

                                                                                                              areka bitkisi

                                                                           Areka Palmiyesi Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.

 

 

  • Keman Yapraklı Kauçuk (Ficus Lyrata):

Her mekana uyum sağlayabilme özelliği, keman şeklinde yemyeşil parlak yaprakları ve görkemli görüntüsüyle Ficus yaşam alanlarınızın havasını değiştirir.  

Bakımı: Aydınlık ve yarı gölge ortamlarda iyi gelişen bitki doğrudan güneş ışığından korunmalıdır, nemli ortamları seven Ficus yaz aylarında haftada iki kış aylarında ise haftada bir gün sulanmalıdır,sıcak günlerde özellikle yapraklarına bol su verilmelidir.

 

                                                                                                          ficus lyrata bitkisi

                                                                                  Kauçuk Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.   

 

 

  • Bereket Bitkisi (Crassula Ovata):

Feng Shui'ye göre bulunduğu yere bereket, şans ve bolluk getirdiğine inanılan Crassula güzel görüntüsüyle de yaşam alanlarınıza renk katar.

Bakımı: Sıcaklığı yüksek olan yerlerde yaz aylarında dinlenmeye çekilen bitki bu aylarda hiç gelişim göstermez. Bu sırada sulanıp sulanmamasının bir önemi yoktur fakat yine de toprak nemini tamamen kaybederse suulama yapılabilir. Kış aylarında da bulunduğu ortamda sıcak hava hareketi varsa yine toprak kuru kaldığında oldukça az miktarda su verilebilir. çok aydınlık olan yerleri seven bitki az da olsa güneş ışığı görmelidir. Yapraklarının güneş ışığı alması dallarının gelişimi için çok önemlidir.

 

                                                                                                         crassula bitkisi

                                                                                    Crassula Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.   

   

 

  • Avize Çiçeği (Yucca Schidigera): 

Avize çiçeği olarak da bilinen Yuka bitkisi çok gösterişli çiçek açan bir bitki türüdür. Görkemli görüntüsüyle yaşam alanlarınıza ihtişam katar. Aynı zamanda içerdiğ saponin maddesinin ise cildi temizleyici ve kas ağrılarını giderici özelliği vardır. İkili, üçlü, dörtlü ve beşli çeşitleri vardır.  

Bakımı: Bakımı oldukça kolay olan bitkilerden Yuka bitkisi ışığı çok sever. Sulama kış aylarında haftada bir , yaz aylarında ise haftada iki defa yapılabilir. Sulama yapmadan önce toprağın suya ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilmelidir. 

 

                                                                                                               yucca bitkisi

                                                                                         Yucca Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.   

       

 

  • Dua Çiçeği (Calathea Veitchiana): 

Değişik form , yapı ve renklerdekş yapraklara sahip bitki oldukça dekoratiftir. Güneş battığında yaprakları dua eden insan ellerini çağrıştıran bitki , kelebek kanatlarına benzeyen, iplikle örülmüş gibi desenli ve dekoratif yapraklarıyla yaşam alanlarınızda sanat eseri etkisi yaratır.

Bakımı: Tropikal bölge bitkisi olduğundan nemi seven bitki ilkbahar ve yaz aylarında su ihtiyacı oldukça fazladır. Yaprakları da suya ihtiyaç duyar özellikle sıcak aylarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Direkt güneş ışığından hoşlanmayan bitki gün ışığı alan yerler için uygundur.

 

 

                                                                                        

                                                                               Calathea Bitkisi Tarzındaki Farklı Bitki Türlerini Görmek İçin Tıklayın.   

    

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama