Türkiye’de daha çok Gala Çiçeği ismiyle bilinen ve yaygın bir kullanım alanına sahip Zantedeschia, Araceae familyasına bağlıdır.
Pek çok farklı renkte bulunabilen Gala Çiçeği, özellikle pembe, turuncu, mor ve sarı gibi renklerle öne çıkmaktadır. Farklı şekillerde yetiştirilebilen
Gala Çiçeği, dilerseniz ev ortamında saksıda yetiştirilmeye de uygundur.
Bakımı ve yetiştirilmesi oldukça kolay olan Gala Çiçeği, için bakım süreleri uyumlu olmalıdır. Böylece çiçek küsmeyecek ve uzun ömürlü olacaktır. Gala Çiçeği kolayca çoğalabilir.
Gala Çiçeği ( Zantedeschia) Nasıl Sulanır
Gala Çiçeği yoğun bir bakıma ve sulanmaya ihtiyaç duymaz fakat diğer çiçeklerden farklı olarak haftanın belli günleri belli saatlerde düzenli olarak sulanması gerekir. Yaz dönemleri haftada iki gün, kış dönemi ise haftada tek gün sulanması yeterli olacaktır. Gala Çiçeği’nin aynı su kabıyla hep aynı ölçüde suyla sulanmalıdır.
Gala Çiçeği’nin Konumlandırılması
Gala Çiçeği eğer iç mekanda yetiştirilecekse mutlaka gün ışığının olduğu fakat doğrudan yoğun miktarda güneş ışığına maruz kalmayacağı bir konumda olmalıdır. Aynı zamanda rüzgar da Gala Çiçeği için zararlıdır. Yoğun rüzgara maruz bırakılmamalıdır. Gala Çiçeği narin ve hassastır. Bu sebeple yapraklarının duvara ya da bir nesneye temas etmemesi önemlidir.
Gala Çiçeği’nin Özellikleri Nelerdir?
- Gala Çiçeği saflığın ve narinliğin sembolüdür.
- Gala Çiçeği hep aynı gün, aynı ölçüde sulanmalıdır.
- Çiçeğin saksı değişimi Mayıs ve Nisan aylarında yapılmalıdır.
- Gala çiçeği kökten çoğalan bir bitkidir. Kökleri çoğaldığında ayırarak çoğaltabilirsiniz.
- Gala Çiçeği iç mekandaysa doğrudan güneş olmayan ve rüzgarısız bir bölgede konumlandırılmalıdır.
RIBBON’ın Gala Çiçeği koleksiyonuna hep birlikte göz atalım…