çiçek ara sepet

En Büyüleyici Kokulara Sahip Çiçekler

 

Çiçekler ve mis kokulu bitkilerle dolu bir bahçe şüphesiz ki görsel bir ziyafet. Ayrıca mis kokularıyla bizi pozitif enerjiyle ve yaşama sevinciyle doldururlar. Her bitkinin, çiçeğin kendine özgü bir kokusu vardır fakat bazıları açık ara kendini öne çıkartır. İşte o bitkiler...

Dünyanın En Güzel Kokan Çiçeği Hangisidir? 

Dünyanın en güzel kokan çiçeği portakal çiçeğidir. Portakal çiçeği insanlarda sıcakkanlı bir hissiyat uyandırır. Özellikle hayal kurmayı seven, yaratıcı, sakin insanlar tarafından oldukça fazla sevilir. Portakal çiçeği hem kendine özgü kokusu hem de etkileyici görünüşü ile yazın temsilcisidir. İnsanlar arasında neşeyi ve güzel bir sıcaklığı sembolize eder.

Portakal çiçeğinin en güzel özelliklerinden biri de yalnızlığa karşı iyi hissettiren ve sakinleştiren bir hissiyat oluşturmasıdır. Tüm bu özelliklerini muhteşem kokusu sayesinde elde etmiştir. Bu nedenle dünyanın en güzel kokan çiçeği olarak bilinir.

Çiçekler güzel görünüşleri ve etkileyici kokuları ile insanlar için faydalı özellik gösterirler. En güzel kokulu çiçekler mis kokularıyla insanların ruhunu pozitif enerjiyle ve yaşam sevinciyle dolu hale getirirler. Her çiçeğin kendine ait özel bir kokusu vardır. Fakat bazı çiçekler daha güzel kokular ile kendilerini öne çıkartır. En güzel kokulu çiçekler içinde öne çıkan birkaç örnek ise şöyledir:

  • Gül                         

Güller Dünya' daki en hoş kokan çiçekler arasında şüphesiz ki ilk sıralarda yer alır. Büyüleyici görünümü ve nefis kokusu dışında bir çok alanda kullanılarak hayatımızda büyük bir yer edinmiştir. Gül suyu, gül sabunu, gül yağı, gül reçeli  ve çeşitli vazelinler bunlardan bir kaçıdır. 100 civarında çeşidi bulunan bu güzel çiçekler parfüm imalatındada sık sık kullanılır.

  • Frezya   

Frezya kokusu ile yetiştirilen en özel çiçeklerden biridir. Öyle ki bir kaç tane frezya ile bütün evinizi o büyüleyici kokuyla kaplayabilirsiniz. Pembe, sarı ve beyaz tonlarına sahip bu çiçek saksı çiçeği olarakta değerlendirilebilir. Bunun yanında kokusu kadar anlamıda oldukça özel. Umudu, sevgiyi ve neşeyi ifade eder. 

  • Mor Salkım

Üzüm gibi salkımlara sahip olan bu çiçek, güzel görüntüsünün yanı sıra hoş kokusuylada bizleri mest eden bir detay. Ayrıca ulaştığı bu sarmaşık görüntüsü ile evlerin dış cephelerinde bolca tercih edilmektedir. 

  • Manolya

Manolya çiçekleri genel olarak beyaz tonlara sahip olup bazende pembe renktedirler. Manolya akşamları güzel kokan çiçek olarak bilinir. Manolyalar ilkbaharda kendini gösterip açmaya başlar. Yeşil doğanın tekrar gelmesinin habercisidir. Bu güzel çiçekler uzun günlerde meltem esintisi yaratır. 

  • Lavanta

Lavantalar şüphesiz ki hepimizin bildiği en güzel kokulara sahip çiçeklerden biri. Kokusunun stresten uzaklaştırıcı etkisi olan bu bitkiyi evimizde hem kurutulmuş hem taze olarak muhafaza edebiliriz. Güzel kokusu, rengi dışında kozmetik sektöründede sık sık kullanılmaktadır. Lavanta yağı bir çok faydasıyla bilinir. Antiseptik özelliği olan bu bitki kokusu ve faydalarıyla sabun üretimlerindede kullanılmaktadır. 

  • Lilyum

Lilyum çiçeğinin farklı farklı renklere sahip çeşitleri bulunsa da en güzel ve kalıcı kokuya sahip olanı beyaz renklidir. Lotus çiçeği koklayan kişilerde taze ve ferah bir hissiyat uyandırır. Orkide ise vanilya kokusuyla en fazla bağdaştırılan kokuya sahiptir.

 

 

  • Yasemin 

Yasemin çiçeği en kalıcı ve etkili kokusunu açma vaktinde oluşturur. Hanımeli çiçeği dikkat çekici sarı rengi ile ön plana çıkar. Vanilya ise koklayan bütün kişilerde şeker koklama/yeme hissiyatı oluşturur.

  • Bergamot 

Bergamot çiçeği sahip olduğu sıcak ile koklayan kişiyi kuşatır. İndigo çiçeği tatlı, ağır ve keskin bir koku bulundurur. Nergis çiçeği ise kokusu ve görüntüsü ile baharı temsil eder.

  • Lotus

Lotus çiçeği koklayan kişilerde taze ve ferah bir hissiyat uyandırır.

 

  • Orkide

Orkide çiçeği vanilya kokusuyla en fazla bağdaştırılan kokuya sahiptir.

  • Hanımeli

Hanımeli çiçeği dikkat çekici sarı rengi ile ön plana çıkar.

  • Portakal Çiçeği

Portakal çiçeği hem kendine özgü kokusu hem de etkileyici görünüşü ile yazın temsilcisidir. İnsanlar arasında neşeyi ve güzel bir sıcaklığı sembolize eder.

  • Vanilya

Vanilya çiçeği koklayanlarda şeker koklama/yeme hissiyatı oluşturur.

  • İndigo Çiçeği

İndigo çiçeği tatlı, ağır ve keskin bir koku bulundurur.

  • Nergis  

Nergis çiçeği kokusu ve görüntüsü ile baharı temsil eder.

Tüm bu bahsedilen çiçekler güzel kokulara ve etkileyici görünüşlere sahip olmalarına rağmen aralarından bir tanesi dünyanın en güzel kokan çiçeği olma özelliği ile diğerleri arasından öne çıkar.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama