çiçek ara sepet

Düğünlerde Çiçek Kullanım Rehberi

 

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla düğün sezonu da başlıyor. Çiftler, hayatlarının en mutlu günlerinden biri için hazırlıklara aylar öncesinden başlıyor. Çok sayıda gelin ve damat adayı, hayallerini süsleyen o düğün organizasyonu için farklı konseptleri veya mekanları tercih edebiliyor. Haliyle tercih edilen bu konseptlere ve mekanlara göre de başta dekorasyon olmak üzere çok sayıda değişiklik meydana geliyor organizasyonda.

Gelin ve damat adayları için hazırladığımız bu yazıda düğünlerde dikkat edilmesi gereken detaylardan birini, çiçek kullanımını satırlarımıza taşıdık. “Rüya düğüne” giden yolda sizlere ışık tutacak her şey burada!

Gelin Çiçeği Nasıl Olmalı?

Düğünlerin olmazsa olmazlarından biri de gelin çiçeği elbette. Gelin çiçeğinin, gelinin stiline ve hatta tüm organizasyonun ruhunu uyum sağlaması ve bir tamamlayıcı olması beklenir. Örneğin bir kır düğünü planlıyorsanız gelin çiçeğinizde pastel tonlara yer vermeye dikkat etmelisiniz. Düğünde yer alacak nedimelerinize de kendi buketinize uygun olacak şekilde birer el çiçeği verebilirsiniz.

Dış Mekan Çiçek Süslemesi

Özellikle kır düğünlerinin olmazsa olmazı çiçek süslemelerinden farklı konseptlerde de yararlanarak hoş bir atmosfer yaratabilirsiniz. Konsepte uygun çiçek kullanarak, örneğin kumsal düğünleri için canlı renklerde çiçek kullanabilirsiniz, düğün organizasyonunuzu renklendirebilirsiniz.

Damat Çiçeği Kullanımı

Düğüne katılan pek çok erkek gibi damadın da siyah renkli takım giyeceği düşünüldüğünde, damadı öne çıkaracak detay yaka çiçeği olacaktır. Düğün konseptine ve gelin çiçeğine uygun olarak küçük bir yaka çiçeği ile şık ve uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Çiçek Kullanılan İçecekler ve Çiçek İkramı

Düğününüzde küçük detaylarla fark yaratmak istiyor ve organizasyona orijinallik katmak istiyorsanız bazı detayları es geçmemekte fayda var. Örneğin klasikleşmiş nikah şekeri ikramı yerine küçük çiçek saksılarını veya kurutulmuş çiçekleri tercih edebilirsiniz. Ayrınca düğünde sunacağınız meşrubatlara karanfil gibi çiçekler ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz.

RIBBOM'ın gelin buketleri koleksiyonunu keşfetmek için tıklayın!

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler
arama