çiçek ara sepet

Balkonunuzda Yetiştirebileceğiniz Bitkiler

 

Doğayı evinize taşımaya ne dersiniz? Son yıllarda trend haline gelen balkon bahçeciliği ile evinizde harika alanlar yaratabilirsiniz. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve bahçede bitki ya da çiçek yetiştirmek gibi bir imkanınız yoksa balkon bahçeciliği tam size göre!

Balkonunuzda yer vereceğiniz bitki ve çiçekler hem estetik açıdan yaşam alanızın atmosferini destekleyecek, hem de ferah ve sağlıklı bir ortam oluşmasına katkı sağlayacak.

İşte balkonunuzda yetiştirebileceğiniz en güzel bitkilerden birkaçı…

Ortanca

Bir apartman dairesinde oturuyorsanız ve alanınız sınırlıysa ortancalar harika bir tercih olacaktır. Güneş ışığını ve sık sık sulanmayı seven bu çiçekler oldukça hoş bir dekor da olacaktır.

Krizantem

Balkon bitkileri dendiğinde akla ilk gelen türlerden biri olan krizantemler, geniş bir alana ihtiyaç duymakta. Çiçek açma döneminde iki saksı kullanmanız daha doğru olacaktır. Çiçekleri açtıktan sonra çiçeğin bulunduğu alan harika bir görüntüye sahip olacak!

Begonya

Balkonunuzda, fazla güneş almayan ve gölgeli bir noktada yetiştirebileceğiniz begonyalar ile evinizin havasına renk katabilirsiniz.

Fuşya Çiçeği

Güneş ışığına doğrudan maruz kalmaması gereken çiçeklerden biri olan fuşya çiçeğini gölge bir alanda muhafaza etmelisiniz. Kuşların da oldukça ilgi duyduğu bu çiçeklerle kendinizi doğada hissetmeniz kaçınılmaz olacak!

Menekşe

Farklı renklerde ve formlarda bulunan menekşeler adeta doğanın bizlere birer hediyesi. Ilıman iklimi seven menekşeler, doğru bakım yapılması halinde her yere uyum sağlar ve yetiştirilebilir.

Eğrelti Otları

Genişleyerek büyüme eğiliminde olan bu bitki, harika bir görüntüye sahiptir. Gölgeyi seven bu bitkiler için balkonunuzun uygun olduğundan emin olmalısınız. Bulunduğu her ortamda rahat edebilen eğrelti otlarında pencere önünde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama