çiçek ara sepet

Tehlikeli 5 İç Mekan Bitkisi

 

Yaşadığımız mekanları güzelleştirmenin en güzel ve doğal yolu şüphesiz ki bitkiler. İç mekan bitkileri mekana canlılık ve tazelik katar, Feng Shui öğretisine göre bereket getirirler, iyi enerji yayarlar, (Feng Shui ile Bitkiler yazımızı okumak için Tıklayın) bazı türleri ortamın havasını temizlediğiyle de bilinir. Ancak evimizde küçük çocuğumuz ya da beslediğimiz evcil hayvanlarımız varsa, yetiştireceğimiz bitkileri de buna göre seçmemiz gerekir. Bu yazımızda en çok bilinen 5 bitki ile bu bitkilerin bilinmeyen tehlikeli özelliklerini sizler için derledik.

Difenbahya

Bulunduğu ortamda gece saatlerinde büyük oranda zehirli gaz salınımı yapan bu bitki, gaz salınımını kaygan yapıdaki büyük yaprakları sebebiyle kolay ve etkili bir şekilde yapabiliyor. Bu bitkinin kökü ya da gövdesi yenildiği takdirde tehlike arz etmektedir.

 

Paşa Kılıcı

Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.

 

Deve Tabanı

Deve tabanı, en yaygın ev bitkilerindendir. Büyük ve gösterişli yapraklarıyla büyük mekanlarda ortama tropik bir hava katmak için çokça tercih edilir. Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.

 

Atatürk Çiçeği

Atatürk çiçeği, yaklaşan yeni yılla birlikte evlerdeki yerini alan bu güzel çiçeğin sap kısmından dışarı akan zehirli bir sütlü bir bitki özü vardır. Göz ve cilt ile temasında özellikle gözler için çok tehlikeli olabilir.

 

Flamingo Çiçeği

Güzel beyaz çiçekleriyle oldukça dekoratif olan bu bitki yaprakları yendiği takdirde hem insanlar hem de hayvanlar için zehirleyici özelliği vardır.

 

 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama