Bitkilerin gelişimi için suyun önemini hepimiz biliriz. Aynı şekilde güneşe de sıklıkla ihtiyaç duyan bitkilerin türüne ve cinsine göre bu ihtiyaçları değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin kaktüs ve sukulentler… Bu bitkileri yetiştirmiş olanlar ne kadar az suya ihtiyaç duyduklarını fark etmişlerdir.
Bir bitki susuzluktan dolayı kuruyabilir. Ama aynı zamanda bir bitki fazla ve yanlış sulamadan da ömrünü yitirebilir. Bu sebeple bitki sahiplerinin, bitki yetiştirmeden önce bitkinin cinsine ve ihtiyaçlarına iyi derecede hakim olmalılardır.
Bu yazımızda, susuzluğa dayanaklı ve az sulamaya ihtiyaç duyan bitkileri taşıdık satırlarımıza…
Paşa Kılıcı
Oldukça dayanıklı olan yapısıyla dikkat çeken Paşa Kılıcı, güneş ışığına ihtiyaç duyar. Aşırı soğuk havalarda içeride bakılması gereken bu bitki, ayda bir kez sulanarak uzun bir ömre sahip olabilir.
Kauçuk Ağacı
Güneş ışığının yararlı olduğu bitkilerden biri de Kauçuk Ağacı… Güneşin olduğu yöne doğru büyüme eğilimi gösteren bu bitki, kışın ayda bir defa ve yazın biraz daha sık miktarda sulanarak yetiştirilmelidir.
Yelken Çiçeği
Barış Çiçeği olarak da bilinen Yelken Çiçeği, suyu sever fakat uzun süre susuz da yaşayabilir. Kışın ayda bir kez sulamanın yeterli olduğu bu çiçeğin birçok farklı türü vardır.
Aloe Vera
Kolay bakımı ile tanıdığımız Aloe Vera bitkisi, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Kışın ayda bir kez sulanması bitki için yararlıdır.
Kurdele Çiçeği
Hava koşullarına karşı oldukça duyarlı olan Kurdele Çiçeği, ne çok sıcak ne de çok soğuk yerlerde yetiştirilmemelidir. Ayda bir defa sulama yeterli olacaktır.
Para Çiçeği
Fazla soğuk havalardan hoşlanmayan Para Çiçeği bitkisi için ideal sıcaklık 15-35 derece arasıdır. Kış sezonu fazla sulanmaya ihtiyaç duymayan bu bitkiyi yazın sık sık sulamanız gerekecektir.