çiçek ara sepet

Sıcağa Dayanıklı Çiçekler Ve Bitkiler

 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte havalar da ısınmaya başladı. Bu süreçle birlikte yaşam alanlarımızda yer verdiğimiz çiçekler ve bitkilerin de sıcak havalardan ve güneş ışınlarından olumsuz etkilendiğine şahit olabiliyoruz. Yaz mevsimine ait olmayan çiçek ve bitkiler için bu durum kaçınılmaz. Fakat yaz sezonunu seven ve yazla özdeşleşmiş çiçek ve bitki arayaşındaysanız bu yazı tam size göre!

Kozmos Çiçeği

Yunancada “düzenli evren” anlamına gelen Kozmos çiçeği, bakımı oldukça kolay olan ve çabucak büyüyebilen bir çiçektir. Birçok farklı renkte bulunan bu çiçeklerin, bir çiçekte birden fazla renge sahip türleri de vardır. Çoğunlukla pembe ve kırmızı renklerde olan Kozmos çiçeklerini yaz aylarında rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Alev Çiçeği

Amerika kıtasının yaygın bir çiçek türü olan Alev çiçekleri, beş metreye kadar uzayabilen boyları ile biliniyor. Düzenli bakım isteyen bu çiçekler, iyi bakılmadığı takdirde kolayca zarar görecektir. Alev çiçeklerinin özellikle nem ve küften korunmaları gerekir.

Lavanta

Nane familyasının bir cinsi olarak bildiğimiz lavantalar güneşi çok severler. Bu sebeple güneşli ortamlarda kolayca büyüyebilirler. Yüksek ısı ve nemden de kolay kolay etkilenmeyen lavantalar, yeni yeni bitki bakmaya başlayanlar için oldukça ideal bir seçenek olacaktır.

Püskül Çiçeği

Farklı görünümleri ve tarzlarıyla dikkatleri üzerine çeken püskül çiçekleri, kurutulmuş çiçek aranjmanlarında da sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle yaz aylarında pembe ve mor renkli olan çeşitlerini tercih ederek yaşam alanlarınıza hoş bir atmosfer kazandırabilirsiniz.

Sarı Zambak

50.000’den fazla çeşidi olduğu bilinen zambaklar, yaz sezonunu cıvıl cıvıl geçirmenizi sağlayacak! İsmini, çiçeğin ortasındaki sarı renkten alan bu çiçeklerde aslında bordo renk daha baskındır. Sarı zambaklar yaz aylarında, her türlü koşula uyum sağlayabilir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama