çiçek ara sepet

RIBBON Çiçekleri Floral Fest ile Metaverse Evreninde!

 

RIBBON olarak geçtiğimiz yıllarda da katılmaktan keyif aldığımız Floralfest, bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Beyoğlu TOMTOM Designhood’da gerçekleşti.

27-28-29 Mayıs tarihlerinde bir kez daha ziyaretçiler için kapılarını aralayan etkinliğin teması bu yıl “metaverse” olarak belirlendi. Çiçekli yeni bir dünyanın kapılarını aralayan bu tema özelinde RIBBON olarak biz de floristlerimiz ile hazırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuz bir çiçek enstelasyonu eşliğinde katıldık.

“Beşinci Boyut” kavramı ile hareket ederek,  ziyaretçileri yeni metaverse dünyasında duyular ötesi bir yolculuğa çıkarmayı hedefledik. RIBBON floristleri tarafından neon renklerden ve evren ötesinden ilham alınarak siyah bir odada bulunan göz alıcı çiçekler ile yaratılan çiçek yerleştirmemize, tasarımcı Seyhan Lee imzası taşıyan ve farklı yapay zeka modelleri kullanılarak hazırlanan video eşlik etti. 

 

Seyhan Lee, yarattığı bu özel videonun temasını şöyle belirledi;

‘’Çok uzun zamandır dünya deneyimimizin beş duyumuzla sınırlı olduğuna, sadece gözümüzün görebildiği şeylerin var olduğuna inandırıldık. Halbuki bir çiçeğin kokusu, bir buketin güzelliği, doğanın görkemi bir saniyede algımızı başka bir boyuta taşımaya yeterliydi. Keşfediyor olduğumuz bu beşinci boyutun gücü zaman algımızı güzellik ve zarafetin farklılaştığı yeni bir bilince doğru değiştiriyor.

Paralel algıdaki doğası gereği yapay zeka, gözümüzün gördüğünün de ötesinde olan farklı dünyaları deneyimleme imkanını sunuyor. Bu eser ve yapay zeka ile yaratılan diğer video eserleri ve görüntüler, pek yakında gerçekliğimiz olacak cennetsel gizem ve sihirli boyutlar alemlerine bir kapı açıyor. ‘’

Dünyadaki deneyimimizin beş duyumuzla sınırlı olduğu ve yalnızca gözlerimizin görebildiği şeylerin var olduğu düşüncesinden bağımsız olarak; çiçeklerin kokusu, bir buketin güzelliği ya da doğanın görkemi ile algılarımızın başka boyutlara taşıyabileceğimize dikkat çekmeyi amaçladığımız bu etkinlikte çalışmamız katılımcıların yoğun ilgisini üzerinde topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Beyoğlu Kültür Yolu” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Floralfest, sektörden butik çiçekçileri, lokal tasarımcıları ve farklı işletmeleri bir araya getirdi. Stand sahibi katılımcıları ve ziyaretçileri ile 3 gün boyunca İstanbul’un en keyifli lokasyonlarından biri olan Tomtom mahallesinde adeta yazı karşılayan bir neşeyle geçen  Festivale Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile eşi Pervin Ersoy ve yayıncılık kuruluşları da katılım sağladı.

Floral dünyamızı yeni keşfedilmeye başlayan ve geleceği içerisinde barındıran Metaverse’e taşıyarak tasarımlarımıza bu yolda yeni bir form kazandırmak bizi oldukça heyecanlandırdı. Yepyeni tasarımlarımız için de ilham kaynağı oldu.

 

ENTELASYON VİDEO LİNKİ: https://youtu.be/Vli1NMa4nOE 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama