çiçek ara sepet

Doğayla İç İçe Olmak İçin 5 Neden

Doğayla İç İçe Olmak İçin 5 Neden

 

Günümüzde dünya nüfusunun büyük kısmı şehirlerde yaşıyor. Yaşadığımız binalar, çalışma ofislerimiz, gittiğimiz alışveriş merkezleri, kullandığımız arabalar, akıllı telefonlar, her geçen gün gelişmekte olan teknoloji... Günlük hayatımız içerisinde yer alan daha birçok şey. Ne yazık ki doğayla olan etkileşimimizi azaltıyor, üstelik birçoğumuz bu koşuşturma içerisinde bunun farkına bile varmıyoruz. Halbuki doğayla iç içe olmak doğamızda var. Toprağa ayağımızı bastığımızda hissettiğimiz o ait olma  hissi ve güven duygusu... İhtiyaç duyduğumuz ne varsa doğada mevcut. 

 

  

 

Peki doğada olmak bize tam olarak ne hissettiriyor? Bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanan faydaları, hayat koşturmasından sıyrılıp kendimizi doğaya bırakmamız için 5 neden geliyor...

 

  • Ruh Sağlığımıza İyi Geliyor.

İster yürüyüş, ister piknik, isterseniz kamp yapın. Doğayla buluşmak stresi ve kaygıyı azaltıyor.

 

  • Fiziksel Sağlığımıza Katkı Sağlıyor.

Doğayla iç içe yapacağımız aktiviteler şüphesiz ki daha sağlıklı, daha zinde bir bedene sahip olmamıza katkı sağlıyor.

 

  

 

  • Uyku Kalitemizi Arttırıyor.

Düzenli olarak doğada zaman geçirmek aldığımız oksijenin miktarı ve kalitesiyle, stres ve kaygıdan uzaklaşmamızla birlikte uykumuzun kalitesini de arttırıyor. 

 

  • Yaratıcılığımızı Arttırıyor.

Gelişen teknolojiyle her zaman, herşeye ulaşabilmenin faydası göz ardı edilemez, bu sayede dünya çapında yaşanan her gelişmeyi anında takip edebiliyoruz. Yeni fikirler üretmemize, yaratcılığımıza da katkısı var ancak bir sınırı var. Bir süre sonra tekrara düşmek ise kaçınılmaz, ancak doğanın bir sınırı yok, doğada hissedebileceklerimizinde! Her buluşmamızda farklı görüntüler, farklı hisler ve tecrübeler. Sürekli gelişen, değişen ve yenilenen doğada yaratıcılığın sınırı yok.

 

  

 

  • Çevreye Duyarlı Olmamız Gerektiğini Hatırlatıyor.

Sonuncusu ve en önemlisi. Doğayla etkileşimimiz ne kadar fazlaysa önemini, değerini o kadar iyi biliyor, korumak için de bir o kadar girişimde bulunuyoruz. Hem kendimiz hem de çocuklarımız ve gelecek nesiller için sahip olduklarımızın kıymetini bilmeli ve korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Unutmamalıyız ki başka bir Dünya yok!

 

  

 

 

 

 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama