çiçek ara sepet

Çiçek Gibi Parfümler - Sonbahar ve Kış İçin Parfüm Önerileri

 

Tazeliğin, ferahlığın ve doğanın kokusu, her dönemin ve mevsimin vazgeçilmezi, çiçek kokuları... Soğuk havaların kendisini hissettirdiği şu günlerde tek değişen kıyafetlerimiz, ayakkabılarımız ve aksesuarlarımız olmuyor. Parfümümüz de mevsime göre değişiklik gösteriyor. Kış aylarında daha kalıcı olması için baharatlı kokuların tercih edilmesi gerektiği gibi düşünceler ise artık geride kalıyor. Baharatlı, egzotik ya da çiçeksi, siz nasıl isterseniz. Ancak bahar ve yaz aylarında o çok sevdiğiniz çiçek kokularını her mevsimde kullanabiliriz.

 

      

 

Çiçek Kokulu Parfümler Nelerdir?

İşte sonbahar ve kış aylarında da tercih edebileceğiniz en iddialı çiçek kokularını sizler için derledik.

  • Dior, Miss Dior

                                   

 

Natalie Portman ve çiçek duvarlarıyla hafızalarımıza kazınan aşkın kokusu Miss Dior. Grasse güllerine ve  Damascus'tan gül kokularına, Karayiplerden gelen bergamot ile pembe karabiber eşlik ediyor. Feminen, duygusal ve çiçeksi...

  • Chanel Paris, Riviera

                                                                           

 

Chanel'in yeni parfümü Paris - Riviera size masmavi, güneşli bir yaz günü vaadediyor. Unisex olan bu parfümün üst notasında Sicilya'dan portakal kabuğu ve turunçgiller, orta notasında portakal çiçeği ve mis kokulu yasemin ve alt notasında ise sandal ağacı bulunuyor. 

  • Bvlgari, Magnolia Sensuel

                                                           

 

Doğadaki en kısa ömürlü ama en yoğun kokusu olan mavi manolya çiçeği... Üst notada mandalina ve neroli özü, orta notada çin manolya özü, portakal çiçeği, yasemin, alt notada ise paçuli kalbi ile tahiti vanilya özü. Hem çiçeksi, hem odunsu koku sevenler için vazgeçilmez olacak.

  • Gucci, Memoire D'Une Odeur

                                     

 

Gucci, Memoire D'Une Odeur tüm ezberleri bozan, geçmişten hatıraları geri getiren, belli bir zamana ve  cinsiyete bağlanmamış yeni bir koku. Roma'nın sarı papatyaları, Hindistan'ın yaseminleri, geçmişten günümüze taşınıyor.

  • Gucci, Bloom

                                                   

Zengin bir çiçek bahçesi olarak tasarlanan Bloom... Sümbültemberin yoğun ve kadınsı kokusu ile, Çin Hanımelisi'nin pudramsı, yasemin tomurcuklarının taze yeşil aroması buluşuyor. Özgür, çağdaş aynı zamanda otantik kadınların kokusu.

  • Tiffany, Eau De Parfum Intense

                                                          

 

Daha zengin, daha derin bir Tiffany&Co karşımızda. Mavi iris çiçeği, misk kokteyli ve mandalina ile çiçeksi bir yorumla lüksten vazgeçemeyen stil sahibi kadınlar için.

  • Burberry, Her Blossom

                                   

 

Burberry, Her Blossom cesur, enerjik, spontane... Şişe tasarımıyla Burberry'nin ilk ikonik parfümünden ilham alan Her Blossom, üst notada mandalina ve biberle başlayıp, orta notada erik çiçeği ve şakayık ile açılıyor, alt notada kremsi sandal ağacı ve rahatlatıcı misk ile tamamlanıyor.

Portakal Çiçeği Kokulu Parfüm Çeşitleri Nelerdir? 

Kış aylarında daha ağır ve esanslı kokular tercih edilebilir. Bu kokuların esansları genellikle tam bir kış meyvesi olan portakal meyvesinden elde edilir. Portakal kokulu parfümler, sonbahar ve kış aylarına en çok yakışan seçimler olmaktadır. Aynı zamanda parfüm kokulu çiçekler ile birlikte bu ürünler hediye olarak da iyi bir ikilidir.

Turunçgiller familyasından olan tüm meyvelerin kokuları, çoğu kadının imza parfümlerinde yer alır. Canlı ve dikkat çekici kokulara sahip olan bu meyveler de çoğu parfüm markası tarafından mercek altına alınmıştır. Mis kokuları ve kalıcı esansları ile portakal çiçeği kokulu parfüm çeşitleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Yves Saint Laurent Libre Intense
  • Yves Saint Laurent Libre
  • Armani My Way
  • Armani Privé Rouge Malachite
  • Yves Saint Laurent Black Opium
  • Yves Saint Laurent Y Le
  • Armani Privé Vert Malachite
  • Valentino Voce Viva Intensa
  • Valentino Voce Viva
  • Victor & Rolf Flowerbomb Nectar

Bu parfümler esans olarak ana notalarında portakal çiçeği kokusuna sahiptirler. Bunun yanı sıra yasemin çiçeği, mandalina, tütsü, odun ve baharatlar, bergamot, vanilya gibi farklı notaları da içeriğinde barındırmaktadır. 

Lavanta, zambak ve yasemin çiçeklerinin kokularını sevenler için de portakalı çiçeği esanslı parfümler en iyi seçenekler arasındadır. Muhteşem kokuların birbirinden güzel eşsiz tasarımlara sahip şişelerle sunulduğu portakal çiçeği kokulu parfüm seçenekleri, mutlaka denemeniz gereken ürünlerdir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama