çiçek ara sepet

Bucida Buceras “Shady Lady” Bitkisi

 

Aslında bir tür zeytin ağacı olan Bucida Buceras yani Shady Lady’ler, 15 metreye kadar uzayabilen boylarıyla dikkat çekiyor. Hollanda’da sıklıkla rastlanan bu bitki, aslında tropikal iklime sahip Meksika, Karayipler ve bazı Güney Amerika ülkeleri kökenli.

Bu bitki aslında pek çok farklı isimle anılmakta. Bunlardan bazıları Bullet Tree, Black Olive Tree ve Geometry Tree.

Fazlasıyla yoğun miktarda çalılara sahip olan bu bitki, gri ve kahverengi karışımı bir gövdeye sahiptir. Güneş ışığına son derece ihtiyaç duyan bu bitki, güneş alan bir noktada yetiştirilmelidir. Bitkinin yaprakları yıl boyunca, her sezon yeşil ve taze bir görünüme sahip olur.

 

Bitki kolay bakımıyla bilinse de, çok sık ve fazla sulanmaya ihtiyaç duyar. Toprağın nemli kalması ve tamamen kurumaması önemlidir. Yeterince sulanmadığında ve fazla su kaybı yaşadığında bitki yapraklarını dökecektir.

Yetiştirildiği bölgeye göre sulama zamanı ve miktarı değişebilir. Fakat genel olarak yaz mevsiminde her hafta ya da iki haftada bir ve kış mevsiminde üç ya da dört haftada bir sulanması tavsiye edilir. En düşük sıcaklık 15 derece olmak üzere, bu bitki için ideal yetiştirilme sıcaklığı 24-28 derecedir.

Bucida’lar, 500’den fazla ağaç türünü içinde barındıran Combretaceae familyasından gelmektedir. Bucida’ların ise kendi içinde 20’den fazla farklı türü bulunur. Bunlardan en çok bilinen ve yetiştirileni ise Shady Lady’lerdir.

Genellikle dış mekan düzenlemesi için kullanılan bu bitkilere, nadiren de olsa iç mekanlarda da bakılabilir. Fakat iç mekanın geniş bir yavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. Zira bitkinin boyu 15 metreye kadar uzayabilmektedir.

Bina girişlerinde, yüzme havuzlarında ve okullarda kullanımı ile hoş bir görüntü ve atmosfer yaratır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama