çiçek ara sepet

Bahçe İçin Düzenleme Rehberi

 

Bahar aylarının gelmesiyle beraber doğanın yeniden uyanışına şahit oluyoruz. Bu süreçle beraber yaşam alanlarımızın da çevreye uyum sağlamasını istiyoruz. Kimimiz evinin bahçesini, kimimiz ise balkonunu daha canlı ve dikkat çekici hale getirmek için araştırmalar yapıyor. Eğer siz de yaşam alanınızı mevsime uygun düzenlemek istiyor fakat nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız hazırladığımız bu rehber tam size göre.

Düzenleme Sürecine Hazırlık

Bahçe ve balkon düzenlemesi her ne kadar havaların ısınmasıyla birlikte hayatlarımızda yer ediniyor gibi görünse de, aslında bu sürece kış aylarının sonlarında başlamalıdır. Toprağın uygun duruma getirilmesi, bahçe düzenlemesinin olmazsa olmazlarından biri olarak öne çıkıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bahçenizde yer almasını istediğiniz her çiçek her toprakta yetişmeyecektir. Fakat başka bölgelerden toprak getirterek bu sorunu çözebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, eğer geniş bir bahçeniz varsa, yer vereceğiniz meyve ağaçlarının çiçek ve diğer bitkilerin arkasında yer almasına özen gösterilmelidir.

Zemin Düzenlemesi

Bahçe düzenlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da bahçenin atmosferine uygun olarak döşeme stilinin ve döşeme malzemelerinin belirlenmesidir. Hayalinizdeki o ideal bahçeye kavuşmak için zemin döşemelerinizin ve bahçenizde yer almasını arzuladığınız bitki ile çiçeklerin ahenk içinde olmasına önem vermelisiniz.

Çimlerin Şekillendirilmesi ve Dikimler

Bahçenizi kaplayan çimler, alanın genel görünümü için oldukça önemlidir. Klasikleşmiş kare ya da dikdörtgen çimlerin yanı sıra, oval gibi formlarda çimler kullanarak da özgün bir hava katabilirsiniz. Küçük boyutlardaki bahçeniz için bodur ve yaprak dökmeyen çalıları tercih etmeniz doğru olacaktır. Büyük alanlarda ise daha büyük ve yaprak dökmeyen bitkileri kullanabilirsiniz. Boş kalan alanları 4 ya da 5 farklı çeşit çiçek ile değerlendirerek dinamik bir görünüm sahibi olabilirsiniz.

Ağaçlar ve Mobilya Kullanımları

Yeteri kadar büyük bir bahçe alanına sahip olanlar, ilk etapta olgun ağaçlar kullanarak bahçelerine zengin bir görünüm kazandırabilirler. Küçük alanlarda L şeklinde koltuklar ile kullanışlı bir alan yaratılabilir ve daha büyük alanlarda birbirine uyumlu mobilya takımları tercih edilebilir.

Bahçenizi RIBBON Flowers ile Düzenleyin

Yeni sezonda RIBBON Flowers’ın bahçe bitkileri için geniş kataloğuna göz atmayı unutmayın. Farklı türlerde ortancalar, sukulent ve sümbülleri keşfedin.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler
arama