çiçek ara sepet

2022’nin Trend Rengi Pantone Very Peri

 

Dünyaca ünlü renk otoritesi Pantone, 2022 yılının rengini belirledi. “Mavi tonlarının en mutlusu ve en sıcağı” olarak öne çıkan yeni renge “Very Peri” ismi verildi. Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan küresel çapta gelişmelerle birlikte Pantone,  hem dijital hem de fiziksel dünyayı kesiştiren çalışmalara yoğunlaştıklarını duyurdu. Rengin, izolasyon sürecinin dünyayı nasıl değiştirmiş olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Cezayir menekşesi mavisinin yeni bir alt tonu olarak sunulan Very Peri rengi, şirketin ilk defa sıfırdan yarattığı bir renk olma özelliği de taşıyor. Ünlüler tarafından da oldukça sevilen Very Peri, geçtiğimiz yıllardan bu yana ünlü isimler tarafından kullanılmaktaydı. 2022 yılıyla birlikte popülaritesinin katlanarak artacağı konuşulan renk, sakinliğe ilham verdiği gibi kırmızının heyecanını da taşıyor.

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman şu sözlerle düşüncesini ifade etti, "Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi. PANTONE 17-3938 Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ve vizyon getiriyor. Very Peri, yaratıcılığı ve yaratıcı ifadeyi cesaretlendiren canlı, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş sergiliyor."

Geçtiğimiz yıl ise Pantone Renk Estitüsü tarafından iki farklı renk yılın rengi olarak ilan edilmişti; Grinin bir alt tonu olan Ultimate Grey ve sarının parlak bir alt türü olan “Illuminating”.

İşte RIBBON''ın Very Peri ile özdeşleşen bazı ürünleri...

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


arama