çiçek ara sepet

Saat 15'e kadar verilen siparişlerde; Tüm İstanbul'a Aynı Gün Çiçek Teslimatı Yapıyoruz

Teraryum

Teraryum çiçeği olarak adlandıralan Latince ismi 'Terrarium' olan kelimenin anlamı Terra (Toprak) ve Aquarium (akvaryum) kelimelerinden türetilerek ortaya çıkmıştır. Türkçe'mize Teraryum olarak giren bu ad genellikle toprak akvaryumu olarak bilinmekte. Bir başka anlamıda minyatür bir bitki ekosistemidir. Genel olarak cam fanusların içerisinde oluşturulan bu tür,hayal gücümüzü sınırsızca kullanabileceğimiz güzel bir uğraştır. İster kendiniz için isterseniz göndereceğiniz kişi için olsun teraryum çiçeği sizlere uzun zaman dostluk edecek. Birbirinden farklı teraryum modellerini ve fiyatlarını sitemizden inceleyebilir,teraryum bitkileri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Bir Rüya: Minik Orman Teraryum

Herkes evinde bir kış bahçesi ister. Ancak büyük şehirlerde bu her zaman mümkün olamamakta. Sizde evinizin veya sevdiğiniz mekanların en güzel köşelerinde ufak bir orman istemez misiniz? Teraryumlar, son yıllarda çiçek hediye edilmek istendiği zaman seçenekler arasından en çok tercih edilenlerden. Özel cam veya taş saksıklar içerisinde hoş ve sıcak görünümleri ile fazla bakım gerektirmemekte. Teraryumda hangi bitkiler kullanılır denildiğinde ise kaktüsler, yosunlar, kurutulmuş bitkiler ve sukulent gibi fazla uğraş gerektirmeyen bitkiler teraryum akvaryumlarında tercih edilmekte. Sizleri yormadan ve fazla ilgi gerektirmeden mutlu edebilecek özel tasarımlar olan teraryum bitkileri konulduğu alana bambaşka bir görünüm kazandıracak. İçerisinde ki çiçekler haricinde, teraryum için gereken malzemeler farklı obje ve biblolar olabilir. Bu tarz ürünlerin kullanımlarıyla istediğiniz tasarıma ulaşmakta özgür olduğunuz, kendi hayal dünyanızın sınırlarını zorlayabildiğiniz özel tasarımlar ortaya çıkmakta.

İlgi Bekler mi? Teraryum Bakımı

Teraryum, bir toprak akvaryumu olup içerisinde kullanılan bitkiler genellikle dayanıklıdır. İnsanlar kendileri için edindikleri hobilerden çabuk vazgeçebilirler. Ancak teraryum bakmaya karar vermişseniz, uzun bir birliktelik sizleri bekliyor. Teraryum ne kadar yaşar gibi düşüncelere kapılmadan bir kaç ufak detaya dikkat ederek uzun ömürlü bir teraryum sahibi olabilirsiniz. Teraryum nasıl bakılır şimdi bunları detaylandıralım.

Işık

Teraryumlar doğrudan ışığı sevmezler. Güneş ışığını kademeli bir şekilde alabilmelidir.Bunun için teraryum nereye konur diye düşünürken pencerelerin dip kenarları onlar için uygundur. Fazla güneş ışığı aldıklarında üzerinde yanıklar oluşmakta ve yapraklar solgunlaşmaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıyasanız teraryumunuzu gölge bir bölüme alıp,orada bakımına devam etmelisiniz. Ancak dikkat edin,tamamen gölge bir bölümde yaşamını sürdürmeside mümkün değildir.

Toprak

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi teraryumlar dayanıklı ve uğraş gerektirmeyen bitkilerden oluşmaktadır. 1-2 senede bir toprağının değiştirilmesi yeterli olacaktır. Taş ve kum ile karışık özel topraklar, teraryumun içerisinde bulunan kaktüs ve sukulent gibi bitkiler için ideal olacaktır.

Isı

Her canlı gibi teraryumlarda fazla ısıya maruz bırakılmamalıdır. Özellikle kapalı fanus şeklinde olan teraryumlar fazla ısınmaktadır. Bu şekilde bir teraryum sahibi iseniz kaloriferden ve doğrudan güneş ışığından uzak bir bölgeye yerleştirmeniz uygun olacaktır.

Sulama

Teraryumlar içerisindeki bitkilerin yapısı itibari ile fazla su istemezler. Özellikle kapalı fanus veya saksıda bulunan teraryumlar neredeyse hiç su istemezler. Kapalı ortamlarında ki nem onlar için yeterli gelecektir. Eğer ki açık saksıda bir teraryum sahibiyseniz sulamadan önce parmağınız ile topraktaki nemi kontrol edebilirsiniz. Sulama şekli içerisinde kullanılan bitki türlerine göre olmalıdır. Begonya veya yosun gibi orman tipi bitkilerin mutlaka nemli olması gerekmektedir. Ancak kaktüs gibi çöl bitkisi diyebileceğimiz çiçekleri temkinli bir şekilde sulamalasınız. Fazla su onların hayati fonksiyonlarını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Bunun için içerisinde kaktüs,sukulent gibi bitkiler olan teraryumlar kışın 15-30 gün aralığında sulanabilir. Yazın ise bu aralık 7-10 gün arasına inebilir.Teraryuma ne kadar su verilmeli dediğimizde ise,1-2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Sizlerde kendiniz veya sevdikleriniz için bir farklılık peşindeyseniz,size uzun süre eşlik edecek birbirinden farklı teraryum modellerine ve teraryum fiyatlarına bakabilir,Ribbon Flowers güvencesi ile alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

arama